Legutóbbi

  • Zsazsanna Barta: MINDENKINEK SZERETETET ÉLETET TUDÁST ISTEN KÉPET EMBERSÉGET SZERETETET......A TORINOI LEPEL ÉLETÜN... (2021.01.25. 17:12) Inanna az annunaki ürhajósnő
  • Dr. Orbán József: @Arami: Mielőtt bele élnénk magunkat a 34.000 éves Kárpát-medencei itt létünkbe, javasolok egy öss... (2020.08.17. 00:37) A magyar ősvallás jelképe a boszniai Nap piramisban
  • Baltazár.: www.origo.hu/tudomany/20180524-kutatok-megfejtettek-miert-nott-aranytalanul-nagyra-az-ember-agya.h... (2018.05.24. 20:53) A Magyar Paleoasztronautika Oldal Fóruma
  • Kékavian: Naa 2016 van és eddig nem jött senki azaz nemsokára inkább mi fogunk valahova menni ha a politikus... (2016.11.30. 18:47) Kezdődik?
  • Baltazár.: A mai Borsban írtak Farkas Berciről. A címlapon vastag nagybetűkkel :"Egy űrhajós sem látott még u... (2016.01.17. 21:50) Világcsalás!

Hozzászólások

Szürke 2008

K�pHost 2.1 - K�pfelt�lt�s

Világcsalás!

2013.02.24. 15:53 | Baltazár. | 8 komment

Amikor 1805-ben Napóleon Bécs városához érkezett, a legenda szerint megkérdezte tanácsadóját, hogy mit tegyen a magyarokkal? Ő ezt válaszolta: Felség! A magyarok felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!

A Habsburgok a szabadságharc leverése után a Bach korszakban megvalósították, az eredményt láthatjuk mivé lett ez a nemzet.

A recept régi és nagyban is működik: Vedd el az emberiség múltját és azt csinálsz velük, amit akarsz. Az eredmény szintén hasonló.

Egy a valós tényeket cáfolni akaró írás a múltból. Érdemes figyelmesen olvasni, mert a túlzások és félrevezetések Csimborasszóját kapjuk, 1978-ból.

És ma változott valami kis hazánkban?

http://kilenc.blog.hu/assets/admin/js/tiny_mce_20120904/themes/advanced/img/trans.gif

Világcsalás!

 

"Tizenötmillió amerikai nem tévedhet!  Vagy mégis?"

-Tette fel a kérdést a Newsweek a hármas (helyesen harmadik, szerk.) típusú közeli találkozások című UFO-film szédületes sikere kapcsán.

15 millió amerikai állampolgár ugyanis szentül hiszi, hogy a saját szemével látott már UFO-kat.

És a közvélemény-kutatások szerint majdnem 50 milliónak meggyőződése, hogy a "repülő csészealjak" léteznek.

 Steven Spielberg rendező filmjében az események misztikus csúcspontja az ember és a földönkívüli lények találkozása, "az evolúciólelkesítő kalandja", mint a Times írta.

A kritikusok hozzáfűzték, hogy Spielberg  UFO-filmje vallásos szimbolizmussal hirdeti a földön kívüli lényekbe vetett hitet. A kozmikus repülőtér bibliai képzeteket ébreszt, az UFO-űrhajó gigászi székesegyházhoz hasonlít, és a belőle kiszálló nagy fejű őzike szemű áttetsző lények békések és barátságosak.

"Jó hír, ha hiszünk benne: az UFO-k léteznek, és a földönkívüli lények barátságosabbak, mint legmerészebb álmainkban hittük volna" - írja a New York-i Village Voice.

Spielberg nem nevezi dokumentumfilmnek a művét, de munkatársaival együtt mindent megtett, hogy a mese hitelességét növelje. "Tudományos szakértőként  J. Allen Hynek is közreműködött: ő az amerikai légierő volt csillagásza és jelenlegi UFO tanácsadója, "az ufológia Galileije". És Hynek azt állítja: a befejező rész kivételével a film valamennyi fontosabb epizódja UFO-hívők ténylegesen bejelentett élményein alapul.

Múlt ősz óta sok millió amerikai nézte meg a Spielberg filmjét. UFO-hívők ezrei írtak a Fehér Háznak, és követelték, hogy Carter elnök tétesse végre közzé az UFOk-ról (a nem azonosított repülő objektumokról) szóló bizalmas jelentéseket, amelyeket a kormányzat állítólag titokban tart.

Carter is az UFO-hívők közé számít, hiszen egyszer kijelentette: "Én magam is láttam egy UFO-t". 1973-ban, amikor Georgia állam kormányzója volt, jegyzőkönyvbe mondta, hogy saját szemével megfigyelt egy világító objektumot".  Tavaly Carter újabb újabb UFO-kutatással akarta megbízni az amerikai űrkutatási hivatalt. A NASA azonban tiltakozott a költséges és valószínűleg eredménytelen vállalkozás ellen. Az amerikai légierő már az ötvenes és hatvanas években több mint 10.000 UFO bejelentést vizsgált meg, és egyetlen konkrét bizonyítékot sem talált, amely Földön kívüli lények jelenlétére utalna.

 

AZ ÚJ BABONA APOSTOLAI: BERLITZ, DANIKEN ÉS MOODY

 

Spielberg filmje, amelyet világszerte sok országban bemutattak, újabb tünete annak a szükségletnek, amelytől a Columbia Pictures filmtársaság joggal remélt milliós bevételt: az emberekben kielégíthetetlen éhség él az érzékfeletti, irracionális dolgok iránt. Manapság, a szívátültetések korában is vannak emberek, akik ha szívrohamot kapnak, inkább az akupunktúrához folyamodnak, semhogy orvosságot vegyenek be, vagy ha tehetik, egyenesen a Fülöp-szigetekre, repülnek a "szellemi gyógyítóhoz", aki vértelenül operál. A csillagjóslásba vetett hit sohasem halt ki egészen.

A babona  manapság új, szinte középkori méretekben burjánzik. A nyugati ipari országokban az emberek, köztük értelmiségiek a tudományban csalódva, lázasan rávetették magukat Hermann Hesse miszticizmusára, a zen buddhizmusra és a transzcendentális meditációra. Az irracionalizmus tömeges virágzását a bestseller listák éppolyan jól mutatják, mint a misztikus egyesületek tagságának növekvő száma vagy az újjáéledt UFO kultusz. Az 1977-es nyugatnémet bestseller listán a szakkönyvek kategóriájában a tíz első hely közül négyet az új babona főszereplői hódítottak meg: Berlitz két könyve a Bermuda háromszög rejtélyéről, Erich von Daniken Bizonyítékok című könyve az Istenek hajdani Földi látogatásáról, végül Raymond A. Moody Élet a halál után című sok millió példányban megjelent műve. Az idén újabb babonaterjesztő könyvek zúdulnak az olvasóra. Daniken megint a szokásos kérdést teszi fel: "Jártak-e istenek a Földön?" Moody ismét a halál utáni életről elmélkedik, és különféle "dokumentumgyűjtemények" jelennek meg az UFOk-ról. Újra kiadnak egy 28 éves kozmológiai mesét, Immanuel Velikovsky Ütköző világok című kalandos hipotézisét, amely szerint a Vénusz a történelmi időkben hasadt le egy bolygóütközés során a Jupiterről, és ez váltotta ki a földi özönvizet.

 

TRÜKKÖK, MESÉK, HAZUGSÁGOK

 

A Bermuda-háromszög, amelyből Charles Berlitz már több világbestsellert facsart ki, tömegesen szedi új áldozatait - már a hiszékeny olvasókat. Mindig új spekulációk bukkannak fel. Egyre jobban hódít például az a felvetés, hogy titokzatos infrahang-hullámok tömörülnek a Bermuda-háromszögben pusztító erővé. Európában és az Egyesült Államokban háromszor bejegyzett asztrológus működik, mint ahány vegyész és fizikus. Az ötvenes évek elején még csak száz amerikai napilapnak volt mindennapi asztrológiai rovata, ma 1250-nek, az összes amerikai napilap kétharmadának. Az amerikai tudósok New Nonsense-nek új esztelenségnek nevezik ezt a képtelen szellemi divatot, amely elárasztja a látszólag felvilágosodott ipari társadalmakat. 1976 végén amerikai kutatók csoportja Paul Kurtz filozófiaprofesszorhoz fordult, hogy lépjenek fel az "antitudomány" és áltudomány mindent elöntő hulláma ellen. Az új babonák ellen folyóiratot alapítottak The Zetetic címmel (a szkeptikusok görög nevéből). Főleg azt próbálják elemezni, amit a Daniken- és a Berlitz-féle új sámánok legveszedelmesebb tulajdonságának tartanak: tökéletes módszerüket, hogy tudományosan hangzó érveléssel fehérnek mondják a feketét, s hogy már megcáfolt állításaikat zavartalanul ismételgetik tovább.

A tudósok megfejtették például a húsvét-szigeteki óriás kőszobrok vagy a gízai piramisok keletkezésének titkát. Daniken és társai azonban nem zavartatják magukat, és mintha ezek a tudományos megállapítások nem is léteznének, évről évre újabb bestsellerekben idézik a húsvét-szigeteki szobrokat és az egyiptomi piramisokat, mint űrhajós istenek látogatásának bizonyítékait. A perui Nazca fennsík szimbolikus ábráit is újra meg újra történelem előtti űrhajósok művének emlegeti Daniken.

Pedig hát az UFO-megfigyelések és fényképek 98 százalékáról kétségkívül megállapították, hogy félreértések vagy hamisítványok, esetleg természetes fényjelenségek téves értelmezései. (A fennmaradt 2 százalék esetében a megfigyelők adatai olyan hiányosak vagy ellentmondásosak, hogy nem is elemezhetők. Az UFO-szerzők mégis  újra meg újra feltalálják ugyanazokat a históriákat és képeket, mintha "bizonyítékok" lennének.)

Régen fény derült már arra a híres esetre is, amikor röviddel a második világháború vége előtt Florida partjainál öt bombázógép állítólag titokzatos módon eltűnt. A vizsgáló bizottság 1946-ban egyértelműen megállapította, hogy a bombázó raj gépeit tanuló pilóták vezették, újonnan érkezett oktatójuk összetévesztette a tájékozódási pontokat, és a rajnak a nyílt tenger fölött fogyott ki az üzemanyaga. Senki sem maradt életben. A Bermuda-háromszög hívei (és Spielberg rendező) mégis zavartalanul terjesztik tovább azt a mesét, hogy a Földön kívüli lények ragadták el az öt bombázógépet a legénységgel együtt.

Az áltudomány másik kedvelt trükkje: tekintélyre hivatkozni, hivatalos helyeket emlegetni, szükség szerint változó előjellel. Ha a kormányhivatalok nem foglalkoznak egy UFO-hívő fantasztikus meséjével, az ufológusok titkolózással és az igazság letagadásával vádolják a hivatalokat. Például: "A CIA 22 évig hallgatott az UFO-k létezéséről". "Bizonyított megfigyelések százezreit tartják titokban, hogy a világközvéleményt megtévesszék." De mihelyt egy kormánybizottság vagy akár egy egyetemi kutató intézet vizsgálni kezdi a szóban forgó bejelentéseket, ez már bizonyítéknak számít az UFO-k (vagy a Bermuda-rejtély, a telepátia a pszichokinézis) létezésére.

 

BÖLCSŐDAL KELL NEKIK

 

Ha a tudományos vizsgálat humbugnak minősít egy  "parapszichológiai jelenséget", minta kanálhajlítgató Uri Geller esetében, akinek "telekinetikus ereje" James Randi amerikai bűvész leleplezése szerint közismert bűvész trükk, a babona megszállottjai a leleplezésről egyszerűen nem vesznek tudomást, nyugodtan terjesztik tovább régi állításaikat.

Babonáikat csaknem mindig áltudományos szósszal öntik le. Daniken hívei például Ancient Astronaut Society néven alakítottak egyesületet, ami majdnem úgy hangzik, mint "tudományos akadémia" (bár jelentése csupán Ősi Űrhajós Társaság). Szakterületüknek az asztroarcheológia vagy paleoasztronautika nevet adják, s tudományosan hangzó címeket és kitüntetéseket osztogatnak egymásnak.

Nyilatkozataik hitelét tudományosnak látszó felosztásokkal és elnevezésekkel igyekeznek növelni. Milyen tudományosan hangzik már Steven Spielberg filmjének címe is: Hármas típusú közeli találkozások"!

Az UFO-hívők ugyanis a földönkívüli lényekkel való kapcsolat három típusát különböztetik meg: az első típus a közeli megfigyelés, a második típus az idegen lények érzékelhető hatása a földi környezetre, a harmadik típus a Földönkívüli lények leszállása a Földre.

Sprague de Camp amerikai kutató a Humanist  című folyóiratban megjelent tanulmányában az új babonák gyökereit kutatja. Nézete szerint az emberiség mindig "mohón vágyott a színes, izgalmas csodákra". De új okok is megállapíthatók. Először is erejüket veszítették a hagyományos vallások, amelyek a múltban az "igazságot" közölték az emberről és a világegyetemről. "A tudomány haladása egyre több helyes választ ad az emberiséget régóta izgató kérdésekre, de ellentmondanak annak, ami a szentírásban áll" - írja.

A hagyományos fejezetek az igazság és az erkölcs letéteményeseinek szerepéből mindinkább a szociális gondoskodás területére szorulnak vissza, űrt hagyva hátra az emberi lelkekben. A modern természettudományok nem sokat tesznek azért, hogy ezt az űrt kitöltsék. Személytelenek, "közömbösek az emberi vágyak és remények iránt". Azonkívül nehezen érthetőek, bonyolultak és egyre szakosodottabbak.

"A józan ész iskolájában kudarcot vallott ember most bölcsődalok és transzcendencia után áhítozik" - írja George Steiner, a genfi egyetem irodalomprofesszora. "A horoszkópok és a misztikus keleti vallások és az érzékenységtréningek divatjának forrása ugyanaz a magányosság és szorongás".

 

EGY KAVICS ÉS MÁS SEMMI?

 

Kurtz professzor szerint az új irracionalizmus egyik gyökere az úgynevezett ellenkultúra, amelyet a hatvanak években az új baloldal és a hippi mozgalom hívott életre. Az ellenkultúra a "tudat kitágítását" hirdette, történjék akár kábítószerek, akár "ősüvöltő csoportok" segítségével. Ez fokozta a technikai világtól való viszolygást.

Az új értelemellenesség érdekes módon éppen a bőség társadalmaiban alakult ki, amely jólétüket a tudományos kutatásnak és a technikának köszönhetik. A természettudományt olykor már hisztérikus módon embertelennek, brutálisnak az emberi szabadság és az emberi értékek pusztítójának nyilvánítja ez az irracionális áramlat. "Ami egykor a legnagyobb ígéret volt az emberiség számára, azt most sokan a legnagyobb veszélynek látják" - mondja Kurtz. Ebben részben a természettudósok a hibásak.  Az utóbbi évtizedekben túlságosan felcsigázták az érdeklődést, és ígéreteiket nem mindig tudták beváltani. 1960-ban az orvosok és biokémikusok például azt jósolták, hogy tíz éven belül legyőzik a rákot. Azóta már az évezred végére tolták ki a határidőt. Az orvostudomány haladása a penicillin felfedezésétől a szívátültetésig túl nagy reményeket ébresztett. A szívátültetésből nem lett rutinműtét, és egyre több korokozó áll ellent a penicilinnek.

"Adjatok nekem egy kavicsot a Holdról, és én megmondom, hogyan keletkezett a Naprendszer" - mondta nem sokkal az első Holdra szállás előtt Harold C.Urey Nobel-díjas amerikai geológus. A hatvanas években a kutatók túl könnyen dobálóztak az effajta ígéretekkel. Az amerikai űrhajósok 380 kg holdkőzetet hoztak vissza a Földre, és a kőzetek vizsgálata több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt.

A tudomány túlzott önbizalmának legékesszólóbb példája az atomtechnika, amelyet a hatvanas években még minden energiaprobléma tiszta, olcsó és végleges megoldásának tartottak. Azóta súlyos veszéllyé vált, óriási politikai és műszaki bonyodalmakat szült. A legtöbb ember megfelelő szakképzetség híján nem tudja rendszeresen követni és megérteni az atomenergetika vagy a modern genetika veszélyeit. De feltámadt bennük az a homályos érzés, hogy valami fenyegeti őket, ami kicsúszott az ember irányítása alól. Így válik a modern irracionalizmus a vallás pótlékává.

Az UFO-, Daniken- és Berltz-klubok áltudományoskodása kettős szükségletet elégít ki: "Az az elképzelés, hogy a történelem előtti időkben idegen űrhajósok járultak hozzá bolygónk mai képének kialakításához, a technikai haladásba vetett hitet éppúgy kielégíti, mint a misztikus sóvárgást, mert megszabadítja az embert a felelősségtől, ezért, ami Földön történik és történni fog" - A. Hering-Aribach tudományelméleti kutató a Daniken-legenda példája alapján.

 

GÁTLÁSTALAN UFO-HÍVŐK

 

Az új "vallások' egyik fő tulajdonsága, hogy minden kritika lepattan róluk. Totálisan zártak, mint az önmagukat erősítő téveszmerendszerek. Erich von Daniken, akinek eszméit immár 40 millió könyvpéldány terjeszti a világon nem is keresi már az "újabb bizonyítékokat". Mint keresztkérdések tüzében című új könyvében olvashatjuk, feltették neki a kérdést: "Honnan szerzi információit? Vannak alkalmazottai, akik információkat szállítanak?" "Nincsenek, de van igen sok, hogy úgy mondjam, tiszteletbeli munkatársam" - felelte a volt svájci szállodás. Könyveinek olvasása - mondta - világszerte arra készteti az embereket, hogy "elgondolkozzanak a témáimról... Ezért rengeteg levelet, fényképet kapok, csupa érdekes, új bizonyítékot". És legyenek azok sziklarajzok, szárnyas asszír szfinxek vagy babiloni istenábrázolások, Daniken mindenben újabb bizonyítékot lát arra, hogy űrhajós istenek jártak Földünkön.

Fennállásának három évtizede alatt az ufológia rengeteg "tudományos" anyagot halmozott fel. Rendszerező áttekintések készültek a több mint 30 ismert UFO-típusról. Az "Adamski-típus" például 10 méter átmérőjű, a "nagy csészealj átmérője 50 méter, van "Szaturnusz formájú UFO" és "az Egyesült Államok és Olaszország fölött észlelt, körte formájú típus". A méretrekordot az "Anyahajó" nevű UFO típus tartja, ennek az átmérője 300-3000 méter. Erről mintázták a Spielberg filmjében szereplő UFO-t is. (A trükkfilmstúdióban használt eredeti átmérője egyébként csak 90 centiméter.)

Az UFO-hívők gátlástalan könnyedséggel "idéznek" nagy tekintélyű személyeket. Egy újságcikk szerint például Gordon Cooper amerikai űrhajós szó szerint ezt mondta: "Más égitestek értelmes lakói rendszeresen felkeresik Földünket, hogy kapcsolatba lépjenek velünk. Űrutaim során különféle űrhajókkal találkoztam". Amikor Coopert megkérdezték, azt felelte: "Soha nem mondtam ilyet. Egy szó sem igaz az egészből. Valaki az ujjából szopta ezt a marhaságot."

Az amerikai fotóipar becslése szerint az utóbbi 30 évben az Egyesült Államokban 50 milliárd amatőr fotó készült, közülük némelyik olyan megdöbbentő eseményeket rögzített, mint amilyen például egy repülőgép lezuhanása vagy Robert Kennedy meggyilkolása. De az 50 milliárd fénykép közül egyetlenegy sem ábrázol olyasmit, ami a legcsekélyebb mértékben is hasonlítana egy földönkívüli űrhajóra - pedig állítólag több százezer UFO megfigyelés volt ebben az időszakban.

Persze a komoly tudósok sem állítják, hogy az ember az egyetlen értelmes lény a világegyetemben. A modern csillagfizika eredményei is amellett szólnak, hogy valószínűleg a világegyetem más tájain is kifejlődött a szerves élet valamilyen formája. Annak azonban a legcsekélyebb nyoma sincs, hogy mostanában vagy a távoli múltban földönkívüli űrhajó látogatott volna hozzánk. Egyelőre még teljesen egyedül vagyunk.

 

(Panorama)

A bejegyzés trackback címe:

https://kilenc.blog.hu/api/trackback/id/tr25101845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A tudósok megfejtették például a húsvét-szigeteki óriás kőszobrok vagy a gízai piramisok keletkezésének titkát."
Még most sem tudják, hogy miként. :D

"Régen fény derült már arra a híres esetre is, amikor röviddel a második világháború vége előtt Florida partjainál öt bombázógép állítólag titokzatos módon eltűnt. A vizsgáló bizottság 1946-ban egyértelműen megállapította, hogy a bombázó raj gépeit tanuló pilóták vezették, újonnan érkezett oktatójuk összetévesztette a tájékozódási pontokat, és a rajnak a nyílt tenger fölött fogyott ki az üzemanyaga. Senki sem maradt életben."
A "vizsgáló bizottságok" munkáját ismerjük. Olyan eredmény születik ami a főnöknek megfelelő. Sajnos.
Elképesztő írás. Az ilyeneket hogy csinálják vajon? Érdekli őket egyáltalán az amiről írnak? Vajon elszégyellte-e magát azóta egy kicsit is az, aki írta?

Én ilyenkor mindig azokra a gúnyolódókra gondolok, amelyek egy-egy tudományos áttörést jelentő felfedezéssel nevet szereztek maguknak. A tudatlanok ugyanilyen áskálódó cikkekkel próbálták lehetetlenné tenni őket. Aztán az akkori mainstream "tudományos" sajtó eltűnt a süllyesztőbe a bértollnokaival együtt, az igazság pedig maradt.

Az ilyeneken múlna, még mindig azt tanítanák az iskolákban, hogy a Föld egy lapos korong.
Ki írta a Világcsalás című baromságot?Nem meri vállalni azt a sok tudatlanságból,olvasatlanságból,nem utánajárásból született förmedvényét?A középkorba taníthattak ilyet a pedofil,homoszexuális apátok,csuklyás barátok a megfélemlített gyermek-embereknek,majd tizenéves korukba gyilkolni küldték őket "Isten"nevében.Na az ilyen buta csőlátók mint ennek az agyament írásnak a szerzője lehetne ilyen egyházi "tanító"!A legnagyobb Világcsalás az évezredes Vatikáni népbutítás az igazság elhallgatása és népnyomorítása!Most látszik is mivé lettek ezek a tanok amikor már a főgengszter Pápa sem vállalja tovább!!
@Kyra2: Milyen igazad van!Olvasd el az én véleményemet is a Tied alatt!Jamby,UFO-Company/Facebook.
@jamby:

Az a legképtelenebb dolog, hogy ez a típus állítja rólunk, hogy hiszékenyek vagyunk és hagyjuk magunkat becsapni.

Ami meg a Vatikánnal kapcsolatos mondandódat illeti: én is ugyanolyan dühös vagyok, mint te, de azon gondolkodtam el, hogy az a sok sz@r, ami most kidőlt a biliből már jó régóta gyűlik. Miért éppen most dőlt ki, amikor minden mindenhol egyszerre kezd összeomlani? Pénzügyek, háborús helyzetek, környezet állapota, stb.

Azt gondolom, hogy az illumináti áll jelenleg jobban és a tervek szerint, Benedeknek már tavaly menni kellett volna és a háborús eszkalációnak is már tavaly meg kellett volna történnie, az emberiség létszámának alapos ritkítására már tavaly sort kellett volna keríteni...

Késésben van az Új Világrend.
@Kilenc: "A tudósok megfejtették...stb"

Hacsak nem arra gondolnak amikor Thor Heyerdahl elhuzigált egy 2,5 tonnás követ vastag kötelek segítségével, 3-4 méteren át sima homokos talajon vagy 30 bennszülöttel. Piszokul örült neki, megfejtette a Húsvétszigeti moaik rejtélyét.

Nem is tudom miért nem egy 6 emelet magas szobrot húztak el kötelek nélkül hegyen-völgyön át sziklák között...
Ja, és csak elhúzta a sima talajon, nem állította fel és nem tett "sapkát" a fejére.
A mai Borsban írtak Farkas Berciről. A címlapon vastag nagybetűkkel :"Egy űrhajós sem látott még ufót". De ő arra, hogy sok űrhajós állítja, találkozott már földönkívüliekkel csak azt válaszolta, hogy egyetlen olyan űrhajóssal sem találkozott még akik úgy mond ufót láttak.

Szerintem meg ő is látott, de nem ez a lényeges ha nem akar belebonyolódni hát nem akar, hanem az újság tagad és hazudik
süti beállítások módosítása